Web Amics del Basquet

TAU CERÁMICA

Notícies

NOTÍCIA
Imagen de la noticia EL PROJECTE TAU CASTELLÓ-CENTRE PI GROS COMENÇA A DONAR ELS SEUS FRUITS.
Fa dos anys va començar aquesta bonica iniciativa entre el TAU Castelló i el Centre de Menors Pi Gros amb la intenció d'afavorir a través de l'esport la inclusió dels menors en la societat.

En aquests dos anys moltes han estat les activitats que s'han realitzat al centre i fora del mateix i sempre amb els mateixos protagonistes, d'una banda els jugadors, tècnics i membres del TAU Castelló i per una altra els menors del Centre Pi Gros que dirigeix Rubén Simó, qui ens fa un balanç d'aquests dos anys "després de dos anys de col•laboració amb el Tau Castelló, el balanç és més que positiu. És important destacar que una entitat esportiva de primer nivell s'hagi implicat d'una manera tan excel•lent amb els menors del centre, els quals necessiten el suport d'aquest tipus d'institucions per a sentir-se membres actius de la societat i afavorir activitats d'inclusió dels nostres menors "

En l'última activitat que s'ha fet aquesta temporada l'equip de bàsquet TAU Castelló, encapçalats pel seu president Luis García Sainz i l'entrenador Toni Ten López de Lerma, va visitar el Centre de Menors Pi Gros pertanyent a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i gestionat per Fundació Diagrama, sent rebuts per Rubén Simó Queral director del Centre, acompanyat per Alberto López Marcos, coordinador tècnic de Centres i Programes de la província de Castelló de Fundació Diagrama.

Alberto López destacava la important aportació que el TAU Castelló fa als menors gràcies a aquest projecte, "Dins de la intervenció global i psicosocial que es realitza al Centre Pi Gros, centre pertanyent a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana i gestionat per Fundació Diagrama, es té com a objectiu principal la inserció social dels menors. En aquest sentit, l'àrea esportiva és una activitat fonamental en el desenvolupament dels nostres menors, dotant-los d'hàbits saludables, educant el seu temps d'oci, i donant-los alternatives per al temps lliure de què disposen quan finalitzen les seves mesures d'internament, la qual cosa fa que aquests joves creixin com a persones i millorin els seus hàbits de vida ".

Gràcies a la col•laboració amb el TAU, el bàsquet ha passat a ser l'activitat esportiva principal del centre. Suposa una motivació extra per als menors, que manifesten un major interès i implicació.

A més, gràcies a aquesta col•laboració, els menors poden assistir als partits del TAU com a espectadors o participar en accions voluntàries durant el desenvolupament dels partits. El moment favorit dels joves és quan en alguna ocasió poden interactuar amb els jugadors i entrenadors del TAU.

Indicar que en cada partit que disputa el TAU com a equip local es fa lliurament d'un obsequi realitzat pels mateixos menors del centre en els tallers prelaborals, sent aquest fet un altre element de col•laboració establert amb l'entitat. "

Després de visitar les instal•lacions del Centre, els jugadors van participar amb els menors del Centre en diferents jocs i dinàmiques d'entrenament, ja que el bàsquet és l'activitat esportiva fonamental que es realitza al centre a l'hora d'inculcar hàbits saludables en el dia a dia dels menors.

Rubén Simó, director del centre destacava la bona salut de la col•laboració entre ambdues entitats i els èxits aconseguits amb el projecte. "Un indicatiu de la bona salut de la qual gaudeix aquesta col•laboració és la implicació dels menors un cop finalitzada la seva mesura d'internament . Tenim la sort de comptar amb algun menor que, després de mostrar interès en aquest projecte, ha seguit assistint als partits col•laborant activament en les tasques que requereix cada partit. D'aquesta manera, els menors es vinculen amb el club esportiu i se senten part del mateix, ja que ajuden al club mitjançant aquestes tasques. I és que el bàsquet ara constitueix un factor de gran importància dins la vida del Centre Pi Gros. Tant és així que totes les tardes de dilluns a diumenge es practica una hora de bàsquet. Tot això ha desembocat en la creació d'un equip de bàsquet integrat per menors i personal educatiu, que participa en la lliga local de bàsquet de Castelló. Gràcies a l'estreta col•laboració que hi ha entre les dues entitats, els menors poden gaudir d'entrenaments tècnics amb els jugadors del primer equip i són diversos els que continuen amb la pràctica del bàsquet un cop finalitzada la seva mesura d'internament. "

Posteriorment, van participar en una xerrada amb els menors, en les que van respondre a les preguntes que li feien els menors del Centre. Durant la visita, els menors van lliurar als membres del TAU un quadre amb el logotip del club realitzat en els tallers del Centre en trencadís, mentre que el club regal dues samarretes signades pels jugadors del primer equip.

En acabar la visita tant Luis García, president al club, com Alberto López van advocar per la continuïtat del projecte, tant és així que Rubén Simó va afirmar "El que va començar com una experiència pilot ha anat creixent de mica en mica durant aquests dos anys de col•laboració. El compromís social i el factor humà del TAU i dels seus dirigents ens fan entreveure que aquest projecte seguirà creixent any rere any. De fet, ja estem treballant en futurs projectes conjunts de cara a la temporada que ve, per tal de créixer en l'estreta col•laboració que mantenim entre Fundació Diagrama i TAU Castelló amb l'objectiu de millorar la inserció social dels nostres menors. " En acabar la visita tant Luis García, president al club, com Alberto López van advocar per la continuïtat del projecte, tant és així que Rubén Simó va afirmar "El que va començar com una experiència pilot ha anat creixent de mica en mica durant aquests dos anys de col•laboració. El compromís social i el factor humà del TAU i dels seus dirigents ens fan entreveure que aquest projecte seguirà creixent any rere any. De fet, ja estem treballant en futurs projectes conjunts de cara a la temporada que ve, per tal de créixer en l'estreta col•laboració que mantenim entre Fundació Diagrama i TAU Castelló amb l'objectiu de millorar la inserció social dels nostres menors. "

A més, el passat mes d'abril els menors del centre van tenir l'oportunitat de gaudir d'un entrenament amb els jugadors de categoria juvenil del TAU Castelló al pavelló Ciutat de Castelló, lloc de celebració dels partits de la lliga Leb Or. Aquest entrenament va estar orientat i guiat en tot moment per Edu Durán, integrant de la plantilla del primer equip, servint aquestes actuacions perquè els menors del centre tinguin l'oportunitat d'interactuar amb els seus iguals i participar d'activitats en el seu entorn social més proper.

Tornar a la Pàgina d'inici

Tornar a Notícies


"Esta web utiliza cookies para mejorar su experiencia de navegación. Para poder seguir utilizándolas debe dar su consentimiento." OK | Más información

©2009 Club Amics del Bàsquet CIF: G12380887
Camí de Sant Josep, 1 - 6é - porta 21
12005 - Castelló (Espanya)

Contacte