Web Amics del Basquet

TAU CERÁMICA

Notícies

NOTÍCIA
Imagen de la noticia UN GRAN TAU CASTELLÓ ES QUEDA SENSE LA RECOMPENSA DE LA VICTÒRIA EN ELS ÚLTIMS SEGONS
TAU CASTELLÓ 97
CARRAMIMBRE VALLADOLID 98

TAU CASTELLÓ: Rowley (5), Steinarsson (15), Chema García (2), Juanjo García (13) –cinco inicial--; Faner (10), Sabonis (5), Gatell (9), Nkaloulou (15) y Ott (8). 30 faltes. Eliminat: Sabonis.

CARRAMIMBRE VALLADOLID: Gantt (8), Óscar Alvarado (6), Álex Reyes (4), De La Fuente (25), Kok (4) –cinco inicial--; Wade-Chatman (21), Uta (14), Barnes, Astilleros (10), Graham-Bell (6) y Hopfgartner. 23 faltes. Eliminat: Kok.

Traductor de Google Desactivar traducción instantánea Se ha superado el límite máximo de caracteres permitidos 5000/5000 1071 carácter por encima de los 5000 máximos permitidos: s el intercambio de canastas que decantaba el encuentro hacia un lado u otro. Se vio un poco de luz cuando Juanjo García dispuso de dos tiros libres, pero sólo anotó uno y estableció el 97-95. Quedaban pocos segundos y el visitante Gantt era ahora el que estaba en la línea de 4,60. Falló el segundo, pero el TAU Castelló no controló el rebote y había saque de fondo para los vallisoletanos con 15 segundos por delante y resultado de 97-96. El tiro decisivo se lo jugó Wade-Chatman (gran actuación la suya), pero recibió una falta y el partido estaba en sus manos a tres segundos del final. Metió los dos y el problema era ahora para el combinado anfitrión. Era el momento de la pizarra y de intentar algo muy complicado con un margen de solo tres segundos y cinco décimas. En baloncesto se han visto cosas más difíciles, pero en esta ocasión no pudo ser. Steinarsson se fue hacia el aro, pero su lanzamiento no tuvo éxito. De todos modos, el TAU Castelló se merecía ser felicitado por su buen partido y haberlo intentado hasta el final.

Fotos: Pascual Cándido ÀRBITRES: Alejandro López i Juan Ramón Hurtado. No van acabar de convèncer.

PARCIALS: 6-12, 19-20, 27-35, 41-56 (descans); 56-62, 69-73, 83-81 i 97-98 (final de la trobada).

INCIDÈNCIES: Al voltant de 1200 espectadors al pavelló Ciutat de Castelló.

El TAU Castelló es va quedar molt a prop de vèncer el Carramimbre Valladolid, el que li hagués suposat donar un pas de gegant en les seves aspiracions de ficar-se en els play-off, però tot i la derrota es va veure un dels millors partits de la temporada al Ciutat de Castelló i els deixebles de Toni Ten van deixar molt bones sensacions. El que passa és que aquest esport és molt capritxós de vegades i quan la fortuna et dóna l'esquena en el moment decisiu suposa un gran disgust.

El xoc va començar a bon ritme. D'inici, els castellonencs no van renunciar a intentar córrer i buscar transicions ràpides, però amb el problema que els tirs llunyans no eren precisos. Els que sí que estaven fins eren els visitants, sobretot la seva base Alvarado, que dirigia, assistia, manava i anotava amb mestria, ben secundat pel sempre perillós De La Font, un dels millors jugadors de la categoria. Toni Ten va demanar temps mort i després de la pausa es va veure a Steinarsson molt més agressiu en la defensa del base rival i va saltar a la pista Ott per solucionar la manca d'anotació des de la línia de tres. Per sort, Juanjo García es desenvolupava ben a prop del tauler per anar esgarrapant punts i el base islandès era incisiu amb les seves penetracions. Amb això i l'esperat desitjat primer triple local (obra de Nkaloulou després de cinc intents anteriors fallits de l'equip), el primer quart va finalitzar amb un marcador anivellat (19-20).

Les bones notícies van durar poc, ja que a continuació el Carramimbre Valladolid va atacar amb molta precisió i el TAU Castelló fallava gairebé tot el que tirava, el que va derivar en un demolidor parcial de 3-11 en una mica més de 3 minuts. Així doncs, llum vermella en els de La Plana, que de nou van recórrer al temps mort. Toni Ten els va posar les piles als seus, als quals se'ls va veure amb més agressivitat després de la dura reprimenda del tècnic. Ara, els locals fins i tot pressionaven a tota la pista. Aquesta reacció va ser fulgurant, perquè a més va venir acompanyada d'una ratxa d'encert culminada amb dos triples seguits de Nkaloulou, de manera que el electrònic tornava a estar ara més equilibrat (32-35). Però el partit estava boig, anava a fuetades i els castellans van tornar a ficar la directa davant un TAU Castelló que es va veure desbordat. De la Font va demostrar que sabia ficar de prop, de lluny i fins i tot pujar la pilota si calia, però no va ser una exhibició coral del Valladolid, en què tots els seus jugadors feien mal i anotaven. En pocs minuts, la seva parcial va ser demolidor (9-21), amb el que al descans semblava haver-se esfumat gairebé totes les opcions de victòria (41-56).

Després de la tornada dels vestidors, els locals van tornar a tenir l'actitud necessària que abans li havia anat bé: agressivitat defensiva i decisió i determinació en els atacs. Així les coses, hi va haver un parcial de 13-4 en menys de quatre minuts que va tornar a tornar esperances. Definitivament, el partit estava boig. Va començar a haver nerviosisme en els castellans, que protestaven als àrbitres i es van guanyar alguna tècnica. Fruit de l'agressivitat local i les tècniques tots dos contendents en aquest quart van entrar molt aviat en bonus, el que li va donar aire al Valladolid per mantenir la seva distància ajudat pels tirs lliures. Tot i així l'aposta era clara: defensa al límit, córrer i atacs directes. Per a això, Toni Ten no va dubtar a posar als seus dos bases, Faner i Steinarsson, per dinamitar el xoc. L'aposta va sortir bé perquè el complicat 41-56 del descans es va passar a un esperançador 69-73 al final del tercer. Hi havia partit.

La cosa va seguir estrenyent en el següent quart al ritme que pujaven els decibels al Ciutat de Castelló. De la Fuente intentava penetrar, però estava ben subjecte, de manera que els visitants perdien una via important d'anotació. Una penetració de Steinarsson va posar el TAU Castelló per primera vegada per davant (79-78, min. 34). Va ser una més de l'exhibició que estava oferint el base islandès, que amb les seves penetracions desesperava als castellans, així com Romà Bas amb els seus llançaments. A més, el rebot local era molt sòlid i aconseguia bastants captures ofensives. Una altra vegada, com en el quart anterior, es van cometre moltes faltes, de manera que els tirs lliures també tenien un gran protagonisme. Ara eren els de La Plana els que manaven en el marcador i quedava poc temps, de manera que el Valladolid va provar amb la defensa en zona. Els castellonencs no van atacar amb claredat i els visitants van respondre amb cistella, de manera que el xoc tornava a penjar d'un fil (92-91 a 2:22 del final). Així doncs, Toni Ten va considerar oportú demanar un temps mort. No podia haver-hi més tensió, sobretot després de l'intercanvi de cistelles que decantava el partit cap a un costat o un altre. Es va veure una mica de llum quan Juanjo García va disposar de dos tirs lliures, però només va anotar un i va establir el 97-95. Quedaven pocs segons i el visitant Gantt era ara el que estava en la línia de 4,60. Va fallar el segon, però el TAU Castelló no va controlar el rebot i havia servei de fons per als val·lisoletans amb 15 segons per davant i resultat de 97-96. El tir decisiu s'ho va jugar Wade-Chatman (gran actuació la seva), però va rebre una falta i el partit estava a les seves mans a tres segons del final. Va ficar els dos i el problema era ara per al combinat amfitrió. Era el moment de la pissarra i d'intentar una cosa molt complicada amb un marge de només tres segons i cinc dècimes. En bàsquet s'han vist coses més difícils, però en aquesta ocasió no va poder ser. Steinarsson es va anar cap al cèrcol, però el seu llançament no va tenir èxit. De totes maneres, el TAU Castelló es mereixia ser felicitat pel seu bon partit i haver-ho intentat fins al final.

Fotos: Pascual Cándido

Tornar a la Pàgina d'inici

Tornar a Notícies


"Esta web utiliza cookies para mejorar su experiencia de navegación. Para poder seguir utilizándolas debe dar su consentimiento." OK | Más información

©2009 Club Amics del Bàsquet CIF: G12380887
Camí de Sant Josep, 1 - 6é - porta 21
12005 - Castelló (Espanya)

Contacte