Web Amics del Basquet

TAU CERÁMICA

Notícies

NOTÍCIA
Imagen de la noticia AVUI A L'ASSEMBLEA DE LA FEB
AVUI A L'ASSEMBLEA DE LA FEB

Modificacions en les Competicions FEB.

8 juny 2019 L'Assemblea general de la Federació Espanyola de Bàsquet ha aprovat per unanimitat tant els calendaris de joc com les modificacions en les Bases de Competició de cara a la temporada que 2019/20.

D'aquesta manera, les principals competicions FEB han conegut tant les dates claus de la seva temporada com una sèrie de canvis proposats tant per afavorir l'espectacle com per potenciar el paper dels jugadors nacionals.

Entre els canvis més destacats figura aquell que portarà als equips de Lliga LEB Plata i Lliga Femenina 2 a mantenir en el terreny de joc i durant tot el temps de joc com a mínim un jugador deformació dels que integren l'acta de la trobada. De la mateixa manera, des de la FEB s'ha promogut la reducció del 20% en les quotes a aquells equips de les principals competicions que compten amb 6 jugadors / es nacionals en plantilla afegint un 5% addicional si, a més, dos d'ells / es pertanyen a jugadors / es Sub-22.

Així, les cinc principals competicions nacionals, afrontaran la temporada que ve amb les següents novetats i calendaris:

Lliga LEB Or:

La principal novetat de la Lliga LEB Or per a la temporada arribarà amb una prolongació de la mateixa en el calendari de la temporada donant començament el divendres 27 de setembre de 2019 i concloent amb la disputa de la Final Four els dies 6 i 7 de juny de 2020. Dues setmanes més de joc respecte a la temporada anterior per a un total de deu mesos de competició en què la Lliga comptarà amb dues aturades coincidint amb les Finestres FIBA. Aquests tindran lloc entre els dies 25 de novembre i 3 de desembre de 2019 i posteriorment entre el 17 i el 25 de febrer del 2010.

Equips participants: 18 equips

Inici Lliga Regular: Divendres 27 setembre 2019

Final de la primera volta: Divendres 10 de gener de 2020

Copa Princesa d'Astúries: Dimarts 3 o Dimecres 4 de febrer de 2020

Final Lliga Regular: Divendres 8 de maig de 2020

Playoffs - Quarts de final: Del 14 al 29 de maig de al 2020 (al millor de 5 partits)

Final Four: Dissabte 6 i diumenge 7 de juny de 2020

Lliga DIA:

Amb un sistema de competició assentat i que va créixer el passat curs en nombre de participants tant a la Copa de la Reina com en els Playoffs pel títol, la Lliga DIA mantindrà el seu sistema de competició per a la temporada amb un total de 14 equips i 8 mesos de competició.

Equips participants: 14 equips

Supercopa: dissabte 21 setembre 2019

Inici Lliga Regular: dissabte 28 de setembre de 2019

Final de la primera volta: dissabte 14 de desembre de 2019

Copa de la Reina: Del 5 al 8 de març de 2020

Final Lliga Regular: Diumenge 5 d'abril de 2020

Playoffs - Quarts de final: Del 8 al 15 d'abril de al 2020 (al millor de 3 partits)

Playoffs - Semifinals: Del 18 al 26 d'abril de al 2020 (al millor de 3 partits)

Playoffs - Final: Del 29 d'abril al 6 de maig de al 2020 (al millor de 3 partits)

Lliga LEB Plata:

Després d'estrenar el passat curs l'actual sistema de competició, la Lliga LEB Plata ampliarà la temporada que les places que donaran opció a la lluita per l'ascens un cop finalitzada la Lliga Regular. D'aquesta manera, un cop adjudicada la primera plaça d'ascens a favor de l'equip campió, vuit equips iniciaran la lluita per l'ascens amb una ronda de quarts al millor d'anada i tornada i en la qual entraran els equips classificats entre la segona i la vuitena plaça del Grup A1 així com l'equip que finalitzi com a primer classificat el Grup A2. Pel que fa a la composició de les plantilles, s'establirà un màxim no obligatori de dos jugadors estrangers no comunitaris per plantilla.

Equips participants: 24 equips (2 conferències de 12)

Inici Lliga Regular: dissabte 21 setembre 2019

Final de la primera volta: Dissabte 23 de novembre de 2019

Copa LEB Plata: dissabte 28 desembre 2019

Final primera fase: dissabte 15 de febrer de 2020

Final Lliga Regular: Dissabte 2 de maig de 2020

Playoffs - Quarts de final: Dissabtes 9 i 16 de maig de 2019 (anada i tornada)

Playoffs - Semifinals: Dissabtes 23 i 30 de maig de 2019 (anada i tornada)

Lliga Femenina 2:

Sense canvis en el seu sistema de competició, la Lliga Femenina 2 comptarà un any més amb 28 equip (2 grups) que optaran a les 8 places que donaran lloc a la disputa de la Fase Final. En ella, els dos campions de les semifinals aconseguiran l'ascens esportiu a la Lliga DIA. En l'apartat de composició de plantilles, els equips hauran de comptar, com a principal novetat, amb un màxim no obligatori de dues jugadores estrangeres no comunitàries. A més, els equips hauran de mantenir en el terreny de joc i durant tot el temps de joc com a mínim un jugador deformació dels que integren l'acta de la trobada. Finalment, la totalitat de trobades hauran de ser retransmesos a través de la plataforma Bàsquet en Viu.

Equips participants: 28 equips (2 grups de 14)

Inici Lliga Regular: dissabte 5 d'octubre de 2019

Final de la primera volta: Dissabte 11 de gener de 2020

Final Lliga Regular: Dissabte 11 d'abril de 2020

Fase Final: Del 23 al 26 d'abril de 2020

Lliga EBA:

Amb petits ajustos en cada grup en funció de les diferents composicions dels mateixos, la Lliga EBA presentarà com a principal novetat un canvi en la configuració de les plantilles i les quals hauran de tenir un mínim obligatori de 8 jugadors deformació i un màxim d'un jugador extracomunitari .

Calendaris de competició: Pendents d'aprovació en funció de composició

El 2018 ha estat marcat per la celebració de la Copa del Món Femenina de Tenerife, que ha estat una de les principals causes per al benefici de 1.3 milions que ha obtingut la FEB en el passat exercici. Per al 2019 s'ha aprovat per unanimitat un pressupost de 18.8 milions, i va amb un benefici previst d'una mica més de 90.000. Un reconeixement de tots els estaments del bàsquet espanyol a l'estabilitat i la recuperació econòmica de la Federació.

A l'Assemblea van acudir el president de la Lliga Endesa, Antonio Martín, i el director general d'Esports del CSD Mariano Soriano. Va estar absent, però va participar a través d'un vídeo el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, que va voler donar l'enhorabona al president Jorge Garbajosa "pel gran treball que estàs realitzant i per la teva entrada al Buró Central de FIBA ​​Europa. És un triple més que consolida la seva trajectòria com a directiu i com a jugador ".

Jorge Garbajosa va voler tenir un sentit record "a tres persones que ja no estan amb nosaltres: el secretari general de FIBA, Patrick Baumann, el president de la Federació de Bàsquet de Madrid, Juan Martín Caño, ia la jugadora Carlota Eguskyza." També va presentar al nou director general de la FEB, Óscar Graefenhain, que va voler agrair "al president la confiança que m'ha donat" i ha assegurat que "em podré equivocar, però espero que no sigui per no haver escoltat a tots vosaltres, als protagonistes del bàsquet . "

També va abordar els temes econòmics, "redreçant la salut financera de la FEB en un temps rècord i amb un benefici de 1,3 milions d'euros" els aspectes de Comunicació amb "una aposta per la digitalització que suposa oferir continguts audiovisuals de qualitat" i els de Màrqueting "mantenint la confiança de 14 patrocinadors i incorporant quatre noves marques: Ecovidrio, Renfe, Loteries i Apostes de l'Estat i Herbalife."

Es van aprovar els calendaris esportius a més de les bases de competició, amb petites modificacions (veure notícia adjunta). En el tema econòmic el director financer Alfredo Veraafirmó que "s'ha millorat el pla de viabilitat, millorant el deute en gairebé 3 milions d'euro i en 1,5 milions el fons de maniobra, amb un benefici en aquest 2018 de 1,3 milions d'euros . "També va valorar el benefici de prop d'un milió d'euros de la Copa del Món, quadruplicant el que preveu el Pla de Viabilitat. I va recalcar que el percentatge d'ingressos propis és del 86,5%.

Quant al pressupost del 2019 Alfredo Vera preveu un benefici d'una mica més 90.000 euros, amb uns ingressos de 18,8 i unes despeses previstes de 18.700.000 d'euros, tot i que encara està pendent la resolució del CSD de les ajudes a les Federacions. Finalment, Fernando Sequeira, Gilberto Pérez i Félix de Luis renoven els seus càrrecs com a presidents dels diferents Comitès de Competició

Tornar a la Pàgina d'inici

Tornar a Notícies


"Esta web utiliza cookies para mejorar su experiencia de navegación. Para poder seguir utilizándolas debe dar su consentimiento." OK | Más información

©2009 Club Amics del Bàsquet CIF: G12380887
Camí de Sant Josep, 1 - 6é - porta 21
12005 - Castelló (Espanya)

Contacte